Home
Geschiedenis

Projecten

Escola da Fraternidade
Associacão Criança e Família
Livro em Roda Salvador
Livro em Roda Paraiba
Ass. Prom., Instr. e Serviços
Creche do Mosteiro

Contact
Jaarbrieven
Folder
Acties
Schenken
Brazilië
Português

Livro em Roda in Salvador (LER Salvador)

Onderzoek bewijst het: het voorlezen van prentenboeken draagt daadwerkelijk bij aan de literaire competentie van kleuters. Dit blijkt uit het proefschrift van Coosje van der Pol. Lees hier meer!

De succesvolle rijdende bibliotheek Livro em Roda (Boeken op Wielen) die zo'n 2500 kinderen bereikt in de staat Paraiba in het noordoosten van Brazilie, vindt nu ook navolging op onze drie kleuterscholen in Salvador.

Op initiatief van de Stichting is contact tot stand gekomen tussen de projectleiders van de kleutercentra in Salvador en de leider van Livro em Roda in Paraiba. Twee mensen hebben vervolgens de rijdende bibliotheek in Salvador opgestart onder supervisie van één van onze projectleiders. Zij hebben een korte stage in Paraiba gelopen om daar de speciale manier van voorlezen te leren. Zij kwamen enthousiast terug en zijn nu bezig wekelijks aan de kinderen in Salvador voor te lezen. De boeken blijven bij toerbeurt achter op de drie scholen, zodat de leerkrachten gedurende de week kunnen blijven voorlezen aan de kleuters.

Een grote donatie van een Nederlandse uitgever heeft de start van deze succesformule in Salvador financiëel mogelijk gemaakt.

Augustus 2013: mooie nieuwe foto's!

Enige tijd terug ontvingen we mooie foto's van de LER sessies!

In deze PDF bestanden vindt u nog meer foto's.

pdf 1 pdf 2 pdf 3

December 2012: Zo gaat het voorlezen in zijn werk!

Op dit Youtube-filmpje kunt u zien hoe de speciale manier van voorlezen van Livro Em Roda in zijn werk gaat!

 

 


 

.