APIS: Mei 2013: Nieuw project ‘Teach the teacher’ bij APIS!

Onlangs is een nieuwe samenwerking van start gegaan tussen de Taka Tuka Foundation en de Stichting Vrienden van Kleutercentra Brazilië: het programma ‘Teach de Teacher’.

Dit programma biedt de kans aan vier pedagogiek studenten uit een arme en gewelddadige sloppenwijk (favela) van de miljoenenstad São Paulo om tijdens hun studie werkervaring op te doen bij APIS, één van de kleutercentra van de stichting.  Deze studenten krijgen hiermee een stabiele omgeving waarin zij praktijk-ervaring opdoen. Tegelijk brengen zij actuele pedagogische kennis mee naar de creche die kan worden toegepast. Ook versterken zij het team dat de kinderen begeleidt, waardoor de kinderen meer aandacht krijgen en de kwaliteit van de crèche verbetert. Door deze praktijkervaring hebben de studenten meer kans op een goede baan na het afronden van hun opleiding. Omdat de studenten geselecteerd worden uit de favela waar de school in ligt en hun familie erbij wordt betrokken, draagt het ook bij aan de sociaal economische structuur van de wijk.
Kortom: de studenten, de kinderen, de creche en de favela worden hier beter van en dit alles in verbinding met elkaar!

TakaTuka Foundation is een particuliere stichting die financiële ondersteuning biedt aan projecten met vrouw en kind als middelpunt.
www.takatukafoundation.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *