Livro em Roda Salvador: December 2016: Kinderen leren lezen is duurzame ontwikkelingshulp

De trainer/voorleesjuffrouw Georgina bezoekt de 3 kleuterschooltjes in Salvador da Bahia een dag per week, leest voor aan de kleuters en stimuleert en traint de leerkrachten om dat ook op deze manier te doen. Ze laat vervolgens boeken, materiaal en instructies achter die de leerkrachten die week in de klassen kunnen gebruiken. Georgina is degene die het wiel draaiende houdt.

Ieder jaar zoeken we een sponsor voor dit succesvolle project dat tot nu toe altijd haar doelen altijd heeft gehaald. Hiermee wordt de leerkracht betaald en de aanschaf van nieuwe boeken en daarbij behorende materialen. Elk jaar zijn nieuwe boeken nodig, zowel nieuwe titels als boeken ter vervanging, want kleuterboeken slijten snel. Leren lezen is een belangrijke beschermende factor om jezelf te ontwikkelen, het belangrijkste duurzame ingrediënt van ontwikkelingshulp.