Bestuur

Bestuur

Wie wil ons bestuur versterken? Grijp je kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kansarme kleuters in Brazilië en om je te ontwikkelen in bestuurs- en ontwikkelingswerk. Hier vind je meer info. Reageer!

Bestuursleden

Het is altijd beleid geweest dat de bestuursleden hun bestuurswerk onbezoldigd doen, zoals op de homepagina is uitgelegd: we hebben minimale overheadkosten.

A.J.M. Lemoine-van den Bosch, voorzitter
Anita heeft 3 kinderen en werkt als gezinstherapeut in gezinnen met jongeren die ernstige gedragsproblemen hebben. Als voorzitter van het bestuur maakt zij de agenda, leidt de vergadering en onderhoudt contacten met diverse projecten in Salvador. Samen met haar man Dominique verzorgt zij de financiële administratie. Zij is verantwoordelijk voor de contacten met het project Associacão Criança e Família.

B.G.C. van der Ree
Bart is zelfstandig consultant en projectleider op het gebied van energie en duurzaamheid. Hij heeft gewerkt in China, Afrika en diverse Europese landen. Als bestuurslid verzorgt hij de website en draagt bij aan de nieuwsbrieven en andere communicatie met de Vrienden.

D. Wesselius-Simon (niet in KvK ingeschreven bestuurslid)
Diana is dochter van een Braziliaanse moeder (Paulista) en Nederlandse vader en reist haar leven lang al om de paar jaar naar Brazilie. Ze heeft in de winter van 2011, 3 maanden met haar gezin reizend in Brazilie doorgebracht. Momenteel is Diana werkzaam bij FMO, de Nederlandse ontwikkelingsbank, waar zij verantwoordelijk is voor financiering van energieprojecten in Latijns Amerika en Zuidelijk en Oost-Afrika. In het bestuur is ze verantwoordelijk voor de contacten met het project Escola da Fraternidade.

R. Jimmink (niet in KvK ingeschreven bestuurslid)
Ronald is getrouwd met Karen (geboren in Salvador da Bahia) en heeft 2 studerende kinderen. Met zijn achtergrond in zowel IT als bedrijfskunde werkt hij nu als hoofd automatisering bij een accountantskantoor. Vanuit de overtuiging dat onderwijs een grondrecht is en het beste middel om kinderen een beter leven op te laten bouwen, wil hij graag deze verschillende invalshoeken bijdragen aan het bestuur van de stichting.

A.H. Besuijen (niet in KvK ingeschreven bestuurslid)
Aart is geboren in Zuid-Amerika Suriname) en hij heeft een deel van zijn jeugd doorgebracht in Brazilie (Rio de Janeiro en Salvador da Bahia). Hij werkt als bedrijfsjurist voor een internationaal bedrijf in Amsterdam. Hij is getrouwd met Suzanne (geboren in Brazilië) en heeft 3 kinderen. Aart reist ieder jaar naar Salvador da Bahia om tijdens zijn vakantie tijd met zijn familie door te brengen. Hij vindt het erg belangrijk om hulpbehoevende kinderen in Brazilië te helpen om ze een eerlijke kans in het leven te geven door middel van onderwijs.

Partners