Home
Geschiedenis

Projecten

Escola da Fraternidade
Associacão Criança e Família
Livro em Roda Salvador
Livro em Roda Paraiba
Ass. Prom., Instr. e Serviços
Creche do Mosteiro

Contact
Jaarbrieven
Folder
Acties
Schenken
Brazilië
Português

Livro em Roda (LER Paraiba)

De succesvolle rijdende bibliotheek Livro em Roda (Boeken op Wielen) die zo'n 2500 kinderen bereikt in de staat Paraiba in het noordoosten van Brazilie voert als motto "Lezen is leuk". Initiatiefneemster Anne Ceulemans, die inmiddels weer in Nederland woont, is onze contactpersoon met de Braziliaanse projectleiding. De leiding vertelt hoe de kinderen telkens verrassend enthousiast reageren als de boekenbus bij hun school aankomt. Livro em Roda organiseert inmiddels workshops op scholen voor het gebruik van kleuterboeken bij het onderwijs.

Onderzoek bewijst het: het voorlezen van prentenboeken draagt daadwerkelijk bij aan de literaire competentie van kleuters. Dit blijkt uit het proefschrift van Coosje van der Pol. Lees hier meer!

Deze formule vindt nu ook navolging op onze drie kleuterscholen in Salvador. Lees meer op de pagina LER Salvador!

Door afnemende financiële armslag zijn wij helaas gedwongen onze steun aan dit project te beëindigen. Gelukkig kan de bibliotheekbus, zij het op wat beperktere schaal, op eigen benen doorgaan.


.

 

 

Een leuke kerstkaart 2010: “Deze groep las, met jullie steun, verhalen voor aan meer dan 3000 kinderen en leende 1600 boeken per week uit. Vandaag feesten we samen en wensen jullie een gelukkig kerstfeest en voorspoedig nieuwjaar. Team Livro em Roda ”